Spring naar hoofd-inhoud

Taping

Het effect op de huid: kinesiotape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort liftende werking heeft op de opperhuid.

Kinesiotape

Het effect op de huid: Kinesiotape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort liftende werking heeft op de opperhuid.

Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk op de pijnreceptoren neemt af en de ervaren pijn vermindert onmiddellijk. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden.

Voor een optimale werking is het van groot belang dat de tape op de juiste wijze wordt aangebracht, onze therapeuten zijn daarom geschoold in het aanbrengen deze tape.

Bron: Curetape.nl

Taping

Wij maken gebruik van tapingtechnieken indien nodig. Zo kan er getapet worden met de welbekende witte (sport)tape, maar ook van kinesiotape wordt gebruik gemaakt.

Sporttape kan ingezet worden om een gewricht te fixeren of te ondersteunen.

 

Maak een afspraak

Taping kan een onderdeel zijn van uw behandeling. Hiervoor kunt u bij de meeste therapeuten terecht. Een taping op uw verzoek, plannen we in als een reguliere behandeling. Maakt u hiervoor altijd eerst een afspraak met de praktijkondersteuner.

Voor taping kunt u terecht bij