Spring naar hoofd-inhoud

Sharona d'Hont

Kinderfysiotherapie

 

In 2010 ben ik afgestudeerd op Avans Hogeschool te Breda en sinds 2013 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Epicurus.

Ik heb gekozen voor dit vakgebied, vanwege mijn interesse in het bewegingsapparaat en ik mensen wil helpen bij klachten in het bewegen in hun dagelijkse leven. Afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis hiervan uit te breiden, waaronder Dry Needling.

Naast de algemene fysiotherapie ligt mijn affiniteit bij kinderen. Werken met kinderen, hun oprechtheid en enthousiasme geeft mij energie. In 2015 heb ik de Master Pediatric Physical Therapy in Breda afgerond en ben ik kinderfysiotherapeut.

Als kinderfysiotherapeut ligt de nadruk meer op de motorische ontwikkeling van het kind. Soms gaat deze niet helemaal vanzelf, heeft het kind extra stimulatie nodig of geeft het pijnklachten waardoor hulp nodig is. Er wordt spelenderwijs gewerkt aan de hulpvraag en de betrokkenheid en samenwerking met ouders/verzorgers, andere disciplines en/of verwijzers is belangrijk.

Als kinderfysiotherapeut heb ik mij de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in het jonge kind, het sportende kind, sensorische Informatieverwerking en ben ik onlangs gestart met de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie. Ik vind het belangrijk niet alleen naar het motorische aspect te kijken, maar ook naar het gedrag en de emotieregulatie. De combinatie van deze onderdelen zijn in mijn ogen essentieel voor de juiste behandeling van het kind.

Naast de locatie in Terneuzen ben ik ook werkzaam op een school voor speciaal onderwijs (De Regenboog/Wingerd) en op de locatie in Sluiskil.

 

BIG-nummer: 49913103804