Spring naar hoofd-inhoud

Sharona d'Hont

Kinderfysiotherapie

 

Opleidingen

In 2010 ben ik afgestudeerd op Avans Hogeschool te Breda. Naast de algemene fysiotherapie ligt mijn affiniteit bij kinderen en heb ik 2015 dan ook de vierjarige Master Pediatric Physical Therapy afgerond. Sinds 2013 ben ik werkzaam bij Fysiotherapie Epicurus.

Algemene Fysiotherapie

Ik heb gekozen voor dit vakgebied, vanwege mijn interesse in het bewegingsapparaat en ik mensen wil helpen bij klachten in het bewegen in hun dagelijkse leven. Afgelopen jaren heb ik verschillende cursussen gevolgd om mijn kennis in de algemene fysiotherapie uit te breiden, waaronder Dry Needling.

Kinderfysiotherapie

Als kinderfysiotherapeut ligt de nadruk meer op de motorische ontwikkeling van het kind. Soms gaat deze niet helemaal vanzelf, heeft het kind extra stimulatie nodig of geeft het pijnklachten waardoor hulp nodig is. Er wordt spelenderwijs gewerkt aan de hulpvraag en de betrokkenheid en samenwerking met ouders/verzorgers, andere disciplines en/of verwijzers is belangrijk. 

Specialisaties Kinderfysiotherapie

Als kinderfysiotherapeut heb ik mij de afgelopen jaren verder gespecialiseerd in het jonge kind, het sportende kind en neem ik deel aan het team Integrale Vroeghulp. Daarnaast heb ik de post-HBO opleiding Sensorische Informatieverwerking (SI) en de opleiding Kinderbekkenfysiotherapie afgerond.

BIG-nummer: 49913103804