Spring naar hoofd-inhoud

Rob Beezemer

Geriatriefysiotherapie

 

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. De geriatriefysiotherapeut specialiseert zich in de zorg voor kwetsbare ouderen. Hij helpt ook patiënten na een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Haptonomie

Door aanvullende opleidingen kan ik ook de principes van de haptonomie toepassen in de fysiotherapeutische behandeling. Haptonomie heeft raakvlakken met psychologie en fysiotherapie. Voor veel mensen is het moeilijk om zich te uiten en in plaats daarvan zal het lichaam op een bepaald moment een signaal afgeven, bijvoorbeeld in de vorm van pijn.

Wie komt er in aanmerking voor Haptonomie?

Mensen met lichamelijke klachten, waarbij geen lichamelijke oorzaak te vinden is en mensen met chronische pijn. Ik laat mensen bewust worden van wat ze voelen. Bewustwording kan weer leiden tot bepaalde emoties zoals woede of verdriet. Dan kom je in de buurt van de oorzaak van de lichamelijke klacht.

Nevenfuncties

Ik ben actief deelnemer in het Mulitple Sclerose netwerk Zeeuws-Vlaanderen, Claudicationetwerk en het Artrose netwerk in oprichting. Eerder was ik de initiator van de Fysiotherapie Coöperatie in Zeeuws-Vlaanderen Fysio Omni.

 

BIG-nummer: 59033069104