Spring naar hoofd-inhoud

Johanneke de Vos

Kinderfysiotherapie

 

Sinds mijn afstuderen in 2009 aan de Universiteit Gent werk ik als kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Epicurus. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar de praktijk komen, ook al oefenen ze vaak dingen die ze moeilijk of pijnlijk vinden. De oefeningen gaan vaak spelenderwijs. Wanneer kinderen of jongeren niet door hebben dat ze aan het oefenen zijn of de oefeningen met plezier doen ben ik tevreden.

Kinderen ontwikkelen snel en soms gaat dit niet helemaal vanzelf. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling, een pijnklacht of schrijfproblemen. Samen met ouders of verzorgers maar vaak ook met de arts en de leerkracht/IB-er zoeken we samen naar de beste oplossing. Wanneer er vragen of twijfels zijn over de mtorische ontwikkeling of waarom iets niet lukt kunnen wij als kinderfysiotherapeut ook meekijken en meedenken.

Enkele jaren geleden heb ik de post-HBO opleiding Sensorische Informatieverwerking afgerond. Vanuit deze achtergrond kan ik meedenken over kinderen met klachten van bijvoorbeeld overprikkeling, veelvuldig huilen en slaapproblemen maar ook bij sommige andere klachten komt deze achtergrond goed van pas.

Ik werk in de praktijk in Terneuzen en ik ben ook werkzaam op twee scholen voor speciaal onderwijs: De Springplank en De Regenboog/Wingerd en op kindcentrum De Oude Vaart. Vanuit onze praktijk ben ik betrokken bij het KinderObesitasTeam van Zeeuws-Vlaanderen.

BIG-nummer: 89911444304