Spring naar hoofd-inhoud

Johanneke de Vos

Kinderfysiotherapie

 

Opleidingen

Ik ben Johanneke de Vos. Ik ben getrouwd en moeder van twee kindjes. In 2009 heb ik mijn opleiding Master of Science, Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (fysiotherapie) bij kinderen aan de Universiteit Gent, afgerond. Sindsdien werk ik als kinderfysiotherapeut bij Fysiotherapie Epicurus.

Spelenderwijs

Kinderen ontwikkelen snel en soms gaat dit niet helemaal vanzelf. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een vertraagde of afwijkende ontwikkeling, een pijnklacht of schrijfproblemen. Ik probeer spelenderwijs de motorische ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Ik vind het belangrijk dat kinderen met plezier naar de praktijk komen, ook al oefenen ze vaak dingen die ze moeilijk vinden. Samen met ouders of verzorgers maar vaak ook met de arts en de leerkracht zoeken we samen naar de beste oplossing.

Klachten

Klachten waar ik bij kan helpen zijn onder andere: voorkeurshouding bij baby’s, niet komen tot rollen, zitten of lopen, klachten bij hypermobiliteit, moeite met huppelen, hinkelen, fietsen, moeite met knippen, kleuren of tekenen, geen goede pengreep, slecht leesbaar schrijven of schrijfkramp, houterig of onhandig bewegen en sportgerelateerde klachten.

Op school

Ik werk in de praktijk in Terneuzen en ik ben ook werkzaam op twee scholen voor speciaal onderwijs (De Springplank en De Regenboog/Wingerd). Daarnaast neem ik deel aan het KinderObesitasTeam. Verder heb ik de post-HBO opleiding Sensorische Informatieverwerking afgerond.

 

BIG-nummer: 89911444304