Spring naar hoofd-inhoud

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De sportfysiotherapeut richt zich op preventie, voorlichting, advies en behandeling van sportblessures. Ze is er voor iedereen die sport (als professional of amateur) of wil gaan sporten.

Voor beginners en gevorderden

De sportfysiotherapeut weet wat er in het lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe u geblesseerd raakt. De sportfysiotherapeut begrijpt waarom sport belangrijk voor u is. De sportfysiotherapeut behandelt ook mensen die bijvoorbeeld een marathon willen lopen of aan sport willen gaan doen, maar niet weten hoe ze dat moeten aanpakken. Maar ook mensen die na langdurige inactiviteit weer actief willen bewegen of sporten. De sportfysiotherapeut speelt verschillende rollen in de diverse fases van herstel van de sporter. Kortom, de sportfysiotherapeut voorziet u van advies op maat.

Blessures

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan ik bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkomen.

Bekijk ook:

Hardloopanalyse ››

Taping ››

Gerichte behandeling

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut streven wij er naar uw training binnen afzienbare tijd op het oude niveau te kunnen hervatten. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut traint u sportspecifiek en functioneel. Zo nodig overlegt zij met uw trainer.

Voor sportfysiotherapie kunt u terecht bij