Spring naar hoofd-inhoud

Algemene fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten zijn expert in houding en beweging. Met onze kennis en kunde helpen wij u bij het voorkómen, verhelpen of verminderen van uw lichamelijke klachten aan –zoals het in medische termen heet- het bewegingsapparaat. U krijgt altijd zorg op maat. Passend bij uw persoonlijke situatie en gericht op het doel dat u wilt bereiken.

Fysiotherapie zorgt ervoor dat u sneller herstelt en zo optimaal mogelijk kan (blijven) bewegen.

Onze praktijk is aangesloten bij het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (De Fysiotherapeut).

Zonder doorverwijzing

Voor de meeste klachten kunt u naar de algemeen fysiotherapeut. Voor specifieke klachten of aandoeningen zijn er gespecialiseerde fysiotherapeuten, onze fysiotherapeuten kunnen u hier meer over vertellen. 

U kunt met of zonder een verwijzing van uw huisarts of medisch specialist bij de fysiotherapeut terecht. Wanneer u zonder verwijzing komt, zal er bij twijfel door de fysiotherapeut naar uw huisarts worden verwezen. 

Uw eerste bezoek

De eerste afspraak bestaat uit een Screening, Intake en een Onderzoek. Tijdens de screening stelt de fysiotherapeut u vragen over uw lichamelijke klacht. Het doel is om vast te stellen of uw klacht inderdaad met fysiotherapie behandeld kan worden of dat u eerst door uw huisarts gezien moet worden. Als u door de huisarts of medisch specialist bent doorverwezen, is uitgebreide screening niet nodig, dat heeft de arts al gedaan.

Behandelplan

Het onderdeel intake is bedoeld om met u te door te praten over uw lichamelijke klacht en de mogelijke oorzaken, en wat uw persoonlijke doelen zijn. Wat wilt u met de behandeling bereiken? Wat wilt u (weer) kunnen?
Bij het onderzoek kijkt de fysiotherapeut naar uw houding en hoe uw lichaam beweegt in het licht van uw lichamelijke klacht.


Daarna stelt de fysiotherapeut de diagnose en wordt er in samenspraak een behandelplan opgesteld. U doet dit samen, want uw persoonlijke situatie en doelen staan hierbij centraal. Stel dus ook vooral uw vragen aan uw fysiotherapeut en vertel wat u graag wil bereiken.
De behandeling is op uw persoon toegesneden. Wel werken onze fysiotherapeuten volgens de landelijk geldende richtlijnen van de beroepsorganisatie.

 

Bron: KNGF

Voor algemene fysiotherapie kunt u terecht bij