Spring naar hoofd-inhoud

Schoudernetwerk

Het Schoudernetwerk Zeeland is een verzameling van 45 fysiotherapeuten uit de provincie Zeeland welke zich gespecialiseerd hebben in het fysiotherapeutisch behandelen en onderzoeken van aandoeningen van het schouder gewricht en omliggende structuren. Het netwerk bestaat sinds 2012 en heeft als doel om het fysiotherapeutisch handelen bij schouderpatiënten te optimaliseren. Het gaat hier zowel om het onderzoek als om het behandelen van deze patiënten. Ook wil het netwerk een betere samenwerking met andere hulpverleners binnen de provincie Zeeland die zich bezig houden met schouderpatiënten, u kunt hierbij denken aan orthopeden, traumatologen en huisartsen.

Kennis en samenwerking

Therapeuten van het netwerk hebben vijf keer per jaar scholingsactiviteiten specifiek gericht op schouderklachten waarin verschillende aandoeningen behandeld worden onder de vorm van praktische vaardigheden, wetenschappelijke artikels en overdracht van kennis door verschillende specialisten op schouder gebied. Van ZorgSaam zijn de schouder orthopeden dr. Karelse en dr. Nijman nauw betrokken, mede hierdoor bestaan er korte lijntjes tussen fysiotherapeut en orthopeed.

Behandeling

Mensen met schouderklachten kunnen terecht bij een schoudernetwerk therapeut voor een onderzoek en/of behandeling ervan. Afhankelijk van de resultaten van het schouder onderzoek zal een behandeling ingesteld worden. Er zal door de patiënt zelf zeker ook thuis gewerkt moeten worden onder de vorm van oefeningen om de klachten te doen afnemen.


U kunt rechtstreek een afspraak maken zonder verwijzing van een arts.

Bekijk deze websites voor meer informatie over Schoudernetwerk Zeeland

www.snzeeland.nl
www.schoudernetwerk.nl
www.artofshoulder.nl