Spring naar hoofd-inhoud

Kindervoetenspreekuur

Heeft u zorgen of vragen over de voeten of het lopen van uw kind van 1 tot 18 jaar oud? In de praktijk blijkt dat kinderen te lang doorlopen met klachten omdat vaak gedacht wordt dat dit door de groei vanzelf overgaat. Soms kan een klein advies al veel betekenen hierin.

Bij welke klachten?

U kunt met uw kind (leeftijd 1-18) terecht op het spreekuur met vragen over onder andere:

  • Vaak struikelen
  • Op de tenen lopen
  • (aangeboren) afwijkingen of standsafwijkingen aan de voeten
  • Vermoeid zijn
  • Een opvallend looppatroon hebben
  • Een rechts/linksverschil bij het lopen hebben
  • (pijn)klachten aan voeten en/of benen
  • Afwijkende stand of slijtage van schoenen

Werkwijze

Het kindervoetenspreekuur bestaat uit een podotherapeut (Praktijk Podotherapie De Smet) en een kinderfysiotherapeut (Fysiotherapie Epicurus). Een afspraak duurt ongeveer 15 minuten waarin we in samenspraak met ouders en kind beoordelen of er sprake is van een klacht die door een podotherapeut en/of kinderfysiotherapeut verder kan worden bekeken. Tijdens het kindervoetenspreekuur behandelen we dus niet. Het kan ook zijn dat we constateren dat er sprake is van een normale ontwikkeling, in dat geval is een vervolgafspraak niet nodig. Tevens kunnen wij het advies geven een afspraak te maken met de huisarts indien het probleem ons inziens niet door podotherapie of kinderfysiotherapie kan worden verholpen. Ons advies is gratis en vrijblijvend.

Kosten

De afspraak tijdens het kindervoetenspreekuur is volledig gratis. Indien er kinderfysiotherapie wordt geadviseerd kan het vervolgconsult gedeclareerd worden naar de zorgverzekeraar, dit wordt dan uit de basisverzekering vergoed zonder dat dit van het eigen risico afgaat. Indien er podotherapie wordt geadviseerd, kunt u het beste de vergoeding nagaan bij uw zorgverzekering. Podotherapie zit niet in de basisverzekering, dit wordt alleen (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende polis.

Waar en wanneer?

Het kindervoetenspreekuur is op afspraak elke eerste vrijdag van de maand van 13 tot 14 uur in Medisch Centrum Epicurus te Terneuzen. Naast dit gratis kindervoetenspreekuur blijven wij tevens gezamenlijk spreekuur houden indien dit nodig blijkt.

Wat moet u meenemen?

Neem naar het consult de gewone, meest gebruikte schoenen en sportschoenen van uw kind mee.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor een afspraak via Praktijk Podotherapie de Smet onder vermelding van kindervoetenspreekuur via het nummer: 0115-626040.

De assistente kan samen met u kijken wanneer er plaats is op het spreekuur.

Voor het kindervoetenspreekuur kunt u terecht bij