Spring naar hoofd-inhoud

Fysiotherapie bij zindelijkheid problemen, obstipatie klachten of gynaecologie

 

Heeft u of uw kind bekkenbodem klachten?

Bekkenbodemspieren zijn spieren die onder in ons bekken zitten. Deze spieren zijn van belang voor het wel of niet doorlaten van urine en ontlasting. Verder zijn ze belangrijk als basisspierlaag van onze romp. Ze werken samen met onze buikspieren en bilspieren. Een goede balans van de spieren rondom het bekken is daarom van belang.  De fysiotherapeut begeleidt u met het aanleren van oefeningen voor stabiliteit van de spieren rondom het bekken en het bewust aanspannen van de bekkenbodemspieren.

 

Daarnaast worden adviezen gegeven over onder andere vochtinname, houding, voeding en spiercontrole bij dagelijkse handelingen en tijdens sport.

Wij behandelen zowel volwassenen als kinderen.

 

Hoe gaat de behandeling in zijn werk?

Eerst wordt er een intake gedaan en worden er vragen lijsten ingevuld. De houding wordt geobserveerd.  Uitleg over vochtinname en voeding. Uitleg omtrent houding op het toilet.  Er worden oefeningen aangeleerd die de stabiliteit van het bekken verbeteren. Daarna wordt samen met de fysiotherapeut in verschillende houdingen het bewust aanspannen van de bekkenbodemspieren aangeleerd. Eventueel in combinatie met ontspanningsoefeningen. Er worden ook oefeningen voor thuis meegegeven. Na zes behandelingen of eerder wordt er geëvalueerd.

Voor fysiotherapie bij zindelijkheidsproblemen kunt u terecht bij deze therapeut